Историята на Йоана

Това е Йоана. Днес тя е само на 11 години, но вече е минала през тъмната страна на живота.

Едва новородена научихме жестоката истина, че тя ще може да живее единствено ако ѝ бъде присаден нов черен дроб. Най-страшното в такъв момент е, че нищо не зависи от теб, а съдбата на едно невинно същество е толкова неизвестна. Нямаш право да мечтаеш как детето ти расте и се радва на живота, защото това може да не се случи!

Казват, че по Коледа се случват чудеса! На 16 декември 2006 г. се случи и нашето чудо – Йоана получи нов черен дроб. Животоспасяващата операция бе извършена в болница ``Лозенец`` от екипа на доц. Любомир Спасов на който сме безкрайно благодарни.

Но има хора в нашия живот, за които думите не стигат да изразим нашата благодарност – а именно хората, които в най-трудния момент от живота им намериха сили да дарят органите на своето дете. Благодарение на тях продължиха да живеят четирима човека, за които живота беше само мечта.

Днес детето ми живее благодарение не на мен, а на онази майка, която в най-тежкия момент за нея помисли, че някой се нуждае от нейната помощ! Затова мога да я нарека МАЙКА на своето дете, защото аз родих Йоана, но тя ѝ подари живота. Без нея нямаше да мога да се радвам на това прекрасно дете което имам и което безкрайно обичам.

Това е нашата история накратко и искам да вярвам, че ще има повече такива благородни хора които въпреки болката няма да забравят, че някой може да продължи да живее благодарение на тях!!!

Преди време своята история разказа и Биляна, която също искаше да благодари на своята нова Майка - същата тази силна жена, дарила живот на Йоана в своя най-черен ден. Двете “сестри” живеят новия си живот вече седма година, споделяйки черния дроб на един човек.

 

 

Създадено от bgdonor.com. Контакти: bgdonor@gmail.com