Историята за Полета

Аз отново ще летя… това беше първата ми мисъл, когато се събудих след шест часовата чернодробна трансплантация извършена от екипа на проф. Никола Владов и доц. Крум Кацаров във ВМА. Единствена ми мисъл в този момент беше за полетите, за синьото небе, за семейството ми, което обичам и бях свързал с авиацията.

 

В моята история ми се иска да поговоря с Вас не за болестта, не за мъчителното очакване на спасението, не за трудните моменти преди да се случи чудото с мен, а за полета на човешкия дух и силата, която ни дават мечтите и волята да продължим напред.

2007 година беше годината на най-голямото изпитание в моя живот. Тежка диагноза преобърна всичко в него. Единственото спасение беше трансплантация на черен дроб. Очакването на подходящ донор – повече от година, почти на границата до фаталния край. И точно тогава, в най-трудния месец получих Спасение. Благодарение на добрите сърца на хора, изгубили свой обичан близък, аз отново полетях. Сега частица от едно голямо добро живее в мен и ми дава сили да продължа напред. Затова ще съм вечно признателен на близките на моя донор, които изразиха своето съгласие и дариха живот не само на мен, но и на други очакващи трансплантация пациенти.

Само три месеца след операцията аз се върнах към любимата авиация. Пилотирах витлов самолет и се чувствах прекрасно! Никой от близките ми не знаеше за това мое приключение. Признавам си, смаях ги. След полета, един от първите, на които се обадих беше моят лекар Крум Кацаров. „Само така, продължавай напред“ ме поощри той. Тогава разбрах, че каквото и да се случва нищо и никой не може да сломи любовта ми към любимата професия.

Тази снимка е запечатала моя осъществена мечта: 23 ноември 2011 г., три години след направената ми трансплантация полетях отново с учебно-боен реактивен самолет и изпълнавях фигури от висшия пилотаж, при които безпроблемно понесох високите натоварвания – нещо нечувано до този момент в практиката на моите лекари и за медицинския свят.

Затова днес се обръщам към всички Вас - следвайте мечтите си независимо от трудностите и препятствията, не губете надежда и знайте, че благодарение на вярата в доброто и добрите хора, животът се изпълва със смисъл и продължава своя ход напред!

ген. Димитър Георгиев

 

 

Създадено от bgdonor.com. Контакти: bgdonor@gmail.com